Menu

Ahad, 2 Mei 2010

Majlis Bacaan Yassin dan Doa Selamat & Majlis Perpisahan Bersama Guru KPLI, PERMATA Siri-1

Pada hari Rabu bersamaan  14 April 2010 yang lalu, PAPN Bukit Peringgit telah mengadakan 2 majlis serentak yang melibatkan semua warga PAPN Bukit Peringgit yang terdiri daripada pendidik, ibubapa dan guru praktikal KPLI PERMATA Siri-1 iaitu Majlis Bacaan Yassin dan Doa Selamat & Majlis Perpisahan Bersama Guru KPLI, PERMATA Siri-1. Majlis yang diadakan dirasakan amat bersesuaian dengan tema bulan April iaitu "DERIA" dan kami semua sebulat suara bersetuju untuk mengadakan aktiviti "makan-makan" sebagai memenuhi ciri salah satu deria yang ada pada manusia iaitu deria rasa.

Serentak dengan itu, memandangkan Guru Praktikal yang berkhidmat di PERMATA akan mengakhiri latihan mereka pada 16 April 2010, Persatuan Ibubapa dan Pendidik(PIBP) Bukit Peringgit ingin mengadakan satu majlis perpisahan sebagai menghargai jasa guru-guru praktikal ini sepanjang mereka mencurahkan bakti mengajar anak-anak PERMATA selama 3 bulan.

Majlis berlangsung pada pukul 7.00 malam bermula dengan Solat Maghrib beramai-ramai, diikuti dengan Bacaan Yassin dan Doa Selamat dan diakhiri dengan Solat Isyak beramai-ramai. Setelah itu, pendidik PERMATA mengambilalih dengan meneruskan kepada Majlis Perpisahan Bersama Guru KPLI, PERMATA Siri-1. Majlis dimulakan dengan kata alu-aluan daripada Pengerusi PIBP, Encik Mohd Iswadi bin Abdul Hamid, diikuti dengan ucapan penghargaan daripada Ketua Pendidik, Cik Khairun Miza binti Muhammad Fitri dan akhir sekali ucapan daripada wakil guru praktikal KPLI, Puan Wan Mariam binti Wan Mohamad Noor.

Semua guru praktikal KPLI PERMATA, siri-1 telah menerima hadiah daripada pihak PIBP dan ibubapa sebagai tanda penghargaan kepada mereka kerana tidak jemu melayan karenah anak-anak PERMATA dan sering memberikan kerjsama yang baik sepanjang menjalani latihan praktikal di sini. Acara "makan-makan" merupakan acara terakhir sebagai penutup majlis pada hari tersebut.


Laungan azan dan solat Maghrib beramai-ramai


Para ibubapa yang menghadirkan diri pada malam itu


Guru-guru KPLI menerima cenderahati dari PIBP yang disampaikan oleh
Pengerusi Persatuan, Encik Mohd Iswadi bin Abdul Hamid

Beraneka makanan yang disajikan pada malam itu....


JOM!....kita menjamu selera

Tiada ulasan:

Catat Ulasan