Menu

Jumaat, 17 Disember 2010

Majlis Konvokesyen PAPN Bukit Peringgit kali ke-3 bagi tahun 2010

Majlis Konvokesyen PAPN Bukit Peringgit kali ke-3 telah diadakan pada hari Ahad yang lalu bersamaan dengan 12 Disember 2010. Majlis kali ini telah diadakan di Hotel Holiday Inn, Banda Hilir, Melaka Bandaraya Bersejarah. Seramai 9 orang anak-anak PERMATA diraikan untuk majlis konvokesyen pada tahun ini. Majlis yang bermula pada pukul 10 pagi dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku dan Lagu PERMATA oleh anak-anak PERMATA 2 hingga 4 tahun.

Anak-anak PERMATA bersemangat menyanyikan lagu Negaraku dan Lagu PERMATA

Seterusnya majlis diteruskan dengan ucapan alu-aluan daripada Pengerusi Persatuan Ibubapa dan Pendidik (PIBP) , Encik Mohd Iswadi bin Abdul Hamid dan Ketua Pendidik, Cik Khairun Miza binti Muhammad Fitri. Kemudian diikuti dengan ucapan perasmian oleh tetamu kehormat yang dijemput iaitu Tuan Haji Harun bin Mohd Dom, Pengerusi JKKK Peringgit sekaligus memukul gong tanda perasmian Majlis Konvokesyen PAPN Bukit Peringgit kali ke-3 ini. Perasmian ini juga turut disaksikan oleh Guru Besar Sekolah Rendah Peringgit, merangkap sekolah angkat untuk PAPN Bukit Peringgit, Tuan Haji Ya'cob bin Othman.

Encik Mohd Iswadi bin abdul Hamid, Pengerusi PIBP
          Cik Khairun Miza binti Muhammad Fitri dan Tuan Haji Harun bin Mohd Dom memberikan ucapan masing-masing

Tetamu Kehormat, Tuan Haji Harun memukul gong sebagai tanda merasmikan Majlis Konvokesyen PAPN Bukit Peringgit kali yang ke-3 untuk tahun 2010.

Seterusnya majlis dimulakan dengan persembahan pertama anak-anak PERMATA yang berumur 3 dan 4 tahun iaitu  "Fashion Show" bertemakan 1 Malaysia Anak-anak PERMATA memperagakan pakaian tradisional masyarakat di Malaysia terutamanya di Melaka termasuklah masyarakat Cina yang diperagakan oleh afiq Muaz danNur Atiqah Syuhaida,pakaian  Portugis diperagakan oleh Afif Fakhrullah dan Nurfarzana Nabihah, pakaian India yang diperagakan oleh Muhammad Haziq dan Iman Insyirah dan pakaian Melayu yang diperagakan oleh Muhammad Danish Asraf secara berpasangan diiringi dengan alunan muzik.
Anak-anak PERMATA dengan pakaian tradisional masing-masing
Setelah selesai anak-anak membuat pertunjukan 'Fashion Show', para bapa pula mengambil tempat masing-masing dan membuat persembahan 'Boria' yang senikatanya ikhlas ditujukan kepada warga kerja PAPN Bukit Peringgit sesi 2010. Persembahan bapa diketuai oleh Pengerusi PIBP sendiri, yang pakar membuat lawak sehingga tidak kering gusi hadirin yang hadir melihat kaletah para bapa di atas pentas. Slumber, best dan sporting!..itu perkataan yang sesuai untuk dikatakan untuk persembahan bapa ini.

      Persembahan 'Boria' yang diiringi muzik dari piano dan gitar yang turut dimainkan sendiri oleh para bapa PAPN Bukit Peringgit

Selesai persembahan bapa kini tiba ke acara kemuncak iaitu persembahan Tarian Pop YehYeh, Era-60 yang dianggotai oleh semua anak-anak 4 tahun yang tamat belajar pada tahun ini.Mereka menjalani latihan selama 2 minggu untuk mempersembahkan tarian ini kepada hadirin yang hadir untuk majlis ini. Dengan diiringi lagu "Siapakah Gerangan", anak-anak PERMATA ligat menari dengan aksesori masing-masing. Bergelek taknak kalah, dengan cermin mata hitam masing-masing. Para hadirin yang hadir amat terhibur dengan persembahan yang dilakukan. Anak-anak PERMATA 4 tahun amat membanggakan!

Anak-anak 4 tahun membuat persembahan menari 'Tarian Pop Yeh Yeh'

Tamat persembahan tersebut, kini tiba acara kemuncak, penyampaian Sijil dan hadiah-hadiah iringan kepada pada graduasi kecil ini yang disampaikan oleh tetamu kehormat kami. Anak-anak yang tamat belajar dan mendapat sijil adalah seperti berikut:

1) Muhammad Danish Asraf bin Mohd Noor Azli
2) Muhammad Haziq bin Asmadi
3) Muhammmad Aqmal bin Zailani
4) Muhammad Danish Muizzuddin bin Mubarak
5) Anis Ayuni binti Mohd Iswadi
6) Nurul HaniFarisha Umairah binti Mohd Redzuan
7) Muslihah binti Zullkeffly
8) Nur Asyiqin Durrani binti Abdul Ghani
9) Nur Atiqah Syuhaida binti Mohd Razali

Anugerah ibubapa cemerlang diberikan kepada:
- Encik Khairulnizam bin Yahya bapa Muhammad Afiq Muaz
-Encik Fadzil bin Abdul Aziz bapa Nurhannani Fitriyyah
-Encik Asmadi bin Jaapar bapa Muhammad Haziq
-Puan Hazamilah binti Yusoff ibu Nurhannani Fitriyyah
-Puan Hanizah binti Mohd Shariff ibu Anis Ayuni
-Puan Junaidah binti Muhd Shariff ibu Nurfarzana Nabihah
-Puan Halimatul Sa'diyah binti Abdul Hakam

Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung bagi menjayakan Majlis Konvokesyen PAPN Bukit Peringgit kali ke-3 untuk sesi 2010.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan