Menu

Selasa, 30 Mac 2010

AKTIVITI SUKANEKA DI PADANG RUMAH NUR, MELAKA

Salam...

Pada 27 Mac 2010 (Sabtu), berlangsungnya aktiviti sukaneka bersama para ibubapa, anak-anak Permata, para pendidik dan juga guru-guru KPLI yang turut sama memeriahkan aktiviti di Pusat Anak Permata Negara Bukit Peringgit, Melaka.

Alhamdulillah, bersyukur kami ke hadrat Ilahi akhirnya aktiviti yang telah dirancang setelah sekian lama terlaksana baru-baru ini. Ucapan penghargaan buat para ibubapa yang telah menjayakan aktiviti ini dengan sokongan padu dan tidak berbelah bagi.

Pada hari tersebut, kami memulakan majlis seawal jam 8 pagi dengan nyanyian "Lagu Negaraku","Lagu Permata","Lagu 1 Malaysia" dan "Ikrar Rukun Negara". Ini diikuti dengan aktiviti senaman pagi melalui lagu "Doraemon" dan "Chicken Dance". Untuk Makluman semua, seramai 18 buah keluarga anak-anak Permata turut serta dalam aktiviti ini dari 23 orang anak-anak Permata yang berdaftar. Baki 5 orang lagi tidak dapat hadir disebabkan hal-hal lain yang tidak dapat dielakkan.Tetapi ada di antara ibubapa yang tidak menghadirkan diri dalam aktiviti di Permata telah menyiapkan bahagian masing-masing untuk "Aktiviti Menghias Taska Saya" dan juga telah menggantikannya dengan membuat "Aktiviti Bersama-sama Anak Permata" pada hari biasa sebelum aktiviti besar dijalankan. Sememangnya di Permata para ibubapa perlu mencukupkan 4 jam sebulan sebagai "Penglibatan Ibubapa".


Aktiviti kali ini, kami mendapat bantuan daripada guru-guru KPLI (IPGM Kuala Lumpur) untuk menguruskan tentatif program dan penyediaan barang-barang yang diperlukan dalam sukaneka tersebut dan dibantu oleh pendidik-pendidik di Papn Bukit Peringgit sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan